Načelnik Policijske uprave Miroslav Puž sa suradnicima zaželio uspješan rad novim policijskim vježbenicima

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2021/10/20211018_090337.jpg
  • Slika
  • Slika

Dobrodošlicu im je zaželio načelnik Policijske uprave Miroslav Puž sa zamjenikom Marijanom Kirinom

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 18. listopada, u Policijsku upravu koprivničko-križevačku stiglo je osam policijskih vježbenika/ca na obavljanje vježbeničkog staža.  

Dobrodošlicu im je zaželio načelnik Policijske uprave Miroslav Puž sa zamjenikom Marijanom Kirinom.

Načelnik je u svom obraćanju istaknuo kako je policijski posao prvenstveno životni poziv te zahtjevan i odgovoran posao.Naglasio je važnost poštivanja kodeksa ponašanja, zakonitu primjenu policijskih ovlasti i maksimalnu odgovornost u obavljanju policijskih zadaća.

Na kraju svog obraćanja načelnik i zamjenik Policijske uprave zaželjeli su novim kolegama puno uspjeha u obavljanju policijskog posla te uspješnu policijsku karijeru.  

Naime, policijski vježbenici su nakon završenog Srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u Policijskoj školi „Josip Jović“ na Policijskoj akademiji raspoređeni na obavljanje vježbeničkog staža u četiri policijske postaje na području Policijske uprave koprivničko-križevačke. Vježbenici u određenom roku imaju obvezu položiti državni stručni ispit, nakon čega zadužuju policijsku značku, službenu iskaznicu i vatreno oružje te postaju ovlašteni policijski službenici.

Mladim kolegama želimo puno uspjeha u novoj policijskoj obitelji!


 

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje