Nadopuna informacije o prometnoj nesreći od 1. svibnja

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Nastradali vozač bicikla preminuo je od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u ponedjeljak, 5. svibnja.

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 1. svibnja, oko 13.15 sati u Koprivnici 58 – godišnjak je upravljao biciklom Radničkom cestom u smjeru raskrižja sa zaobilaznom cestom. Dolaskom do raskrižja nije se zaustavio na vidno postavljeni znak „obavezno zaustavljanje“, već je ušao u raskrižje, a da nije propustio osobni automobil „Seat Ibiza“ koprivničkih registracijskih oznaka, kojim je u smjeru Štaglinca upravljao 30 – godišnji vozač. Tom prilikom osobni automobil je udario u bicikl, a 58 – godišnjak je pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola.

Očevidne radnje na mjestu događaja obavili su policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica, koji će podnijeti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Nadopuna: Nastradali vozač bicikla preminuo je od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u ponedjeljak, 5. svibnja.

 

Dobro je podsjetiti

Biciklisti – budite oprezni

Biciklom se obavezno treba kretati biciklističkim stazama, pješačko-biciklističkim stazama i biciklističkim trakama. Ukoliko se biciklista kreće prometnicom bez staza ili traka za kretanje biciklista, potrebno je kretati se uz desni rub kolnika u pravcu kretanja.Cesta se može prijeći na biciklu jedino na obilježenom biciklističkom prijelazu uz uvjet da se prethodno provjeri da li je to sigurno.

Prilikom skretanja potrebno je pogledom preko ramena provjeriti da se to može učiniti te potom dati znak lijevom ili desnom rukom ostalim vozačima o namjeri skretanja.

Obavezno zaustaviti bicikl ispred raskrižja i spustiti nogu na kolnik. Propustiti sva vozila koja se kreću glavnom cestom.



Stranica