Nadzor osovinskog opterećenja u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/policajac01.jpg

U srijedu, 11. travnja, u vremenu od 11 do 12.30 sati, policijski službenici Policijske postaje Križevci u suradnji s djelatnicima Hrvatskih cesta, Odjela za kontrolu sigurnosti prometa i objekata, u Križevcima u Ulici Kralja Tomislava vršili su nadzor osovinskog opterećenja, ukupne mase i dimenzija vozila te je tom prilikom izvršena kontrola dva skupa vozila i jednog teretnog automobila.

Foto: Ilustracija

U srijedu, 11. travnja, u vremenu od 11 do 12.30 sati, policijski službenici Policijske postaje Križevci u suradnji s djelatnicima Hrvatskih cesta, Odjela za  kontrolu  sigurnosti  prometa  i objekata, u Križevcima u Ulici Kralja Tomislava vršili su nadzor osovinskog opterećenja, ukupne mase  i dimenzija vozila te je tom prilikom izvršena kontrola dva skupa vozila  i  jednog  teretnog automobila. 

Tom prilikom su kod jednog skupa vozila utvrđena tri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji se odnose na prekoračenje ukupne mase skupa vozila, dok je jedan teretni automobil upućen  na  izvanredni  tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled vozila u Križevcima, gdje je utvrđeno više težih tehničkih neispravnosti poradi kojih je vozilo isključeno iz daljnjeg prometa.  

Protiv vozača kao i pravnih i odgovornih osoba, slijede optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu. 

Ovakve i druge aktivnosti poduzimaju se  u cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu i odvraćanja sudionika u prometu koji upravljaju teretnim automobilima na činjenje prekršaja.



Stranica