Najava akcije nadzora "4 glavne ubojice u prometu" i vozača mopeda i motocikala

Slika /ikone/pol.auto.kc..jpg

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u ponedjeljak, 13. rujna 2021. godine provoditi će se akcija nadzora tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ i vozača mopeda i motocikala

Foto: Ilustracija

U kolovozu 2021. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 78 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s poginulim osobama i 28 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim prometnim nesrećama stradalo je 45 osoba. Smrtno su stradale dvije osobe, teško je ozlijeđeno pet osoba, lakše je ozlijeđeno 38 osoba.
 
Najviše prometnih nesreća zabilježeno je radi brzine – 18 prometnih  nesreća što čini 23 posto ukupnog broja nesreća. U ovim nesrećama teško su ozlijeđene dvije osobe, dok je 11 osoba lakše ozlijeđeno.
 
Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 14 prometnih nesreća. Vozači mopeda i motocikala sudjelovali su u pet prometnih nesreća od čega u jednoj prometnoj nesreći s poginulom osobom i četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama smrtno je stradao vozač motocikla, teško su ozlijeđeni vozač mopeda i putnik na motociklu, a lakše su ozlijeđena tri vozača motocikla.
 
Pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama sudjelovalo je 18  vozača odnosno 14,2 posto vozača. Sigurnosni pojas koristilo je 92 posto osoba koje su ga bile obavezne koristiti, a zaštitnu kacigu 86 posto motociklista i mopedista. 
 
Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u ponedjeljak, 13. rujna  2021. godine provoditi će se akcija nadzora tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ i vozača mopeda i motocikala.
 
Tijekom akcije policijski službenici će pojačano vršiti nadzor alkoholiziranosti vozača, brzine kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa od strane svih osoba u vozila uključujući i prijevoz djece, korištenja mobitela i sličnih uređaja te vozača mopeda i motocikala.

Posebna pozornost biti će posvećena nadzoru prometa na prometnicama na kojima su zabilježene najteže prometne nesreće. Osim navedenih prekršaja i prekršaja vozača mopeda i motocikala, sankcionirati će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa, a posebna pozornost biti će posvećena mladim vozačima i počiniteljima najtežih prometnih prekršaja u povratu.
 
 
 

Najave | Promet i vozila