Najava akcije nadzora biciklista

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/policajac01.jpg

Vozači bicikala spadaju u jednu od najugroženijih skupina sudionika u cestovnom prometu, što potvrđuju podaci o zabilježenim prometnim nesrećama tijekom ove godine, biciklisti su sudjelovali u dvije prometne nesreće s poginulom osobom i pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama: Smrtno su stradala dva vozača bicikala, tri vozača bicikala su teško, a jedan vozač i putnik lakše su ozlijeđeni.

Foto: Ilustracija

Vozači bicikala spadaju u jednu od najugroženijih skupina sudionika u cestovnom prometu, što potvrđuju podaci o zabilježenim prometnim nesrećama tijekom ove godine, biciklisti su sudjelovali u dvije prometne nesreće s poginulom osobom i pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama: Smrtno su stradala dva vozača bicikala, tri  vozača bicikala su teško,  a jedan vozač i putnik lakše su ozlijeđeni. 

Kako bi se smanjilo stradavanje biciklista u prometu te povećala njihova vidljivost i uočljivost u prometu, Policijska uprava koprivničko - križevačka će u petak, 10. veljače 2012.g. u ranim jutarnjim satima provesti preventivno - represivnu akciju nadzora biciklista. 

Policijski službenici biti će usmjereni na sankcioniranje prekršaja biciklista, prvenstveno onih koji mogu dovesti do najtežih stradavanja u prometnim nesrećama, a posebice nekorištenje svjetala i reflektirajućih prsluka noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, tehničke neispravnost bicikala, nekorištenje prometne površine namijenjene za promet biciklima, upravljanje biciklom pod utjecajem alkohola i dr. 

Tijekom provođenja akcije policijski službenici će biciklistima dijeliti prigodno izrađen letak i bljeskalice za bicikle.



Stranica