Najava akcije nadzora vozača mopeda, motocikla i traktora

Slika PU_KK/Vijesti/2013/06/palica pol..bmp

Foto: Ilustracija

Tijekom prvog polugodišta 2013. godine na području Postaje prometne policije Koprivnica evidentirano je 158 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, 12 osoba je teže, a 80 osoba lakže ozlijeđeno.

Najčešća okolnost uslijed koje je dolazilo do prometnih nesreća bila je neprilagođena brzina kretanja vozila, što je ujedno i uzrok događanja prometne nesreće  kojoj su dvije osobe smrtno stradale - vozač motocikla i putnik.

Jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu tijekom ljetnih mjeseci su vozači mopeda i motocikla. Usporedimo li prvo polugodište 2013. sa istim razdobljem prošle godine, bilježi se povećani broj smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama i broj teško ozlijeđenih vozača mopeda i motocikla.

Također, jedna od ugroženijih skupina sudionika u prometu, poglavito tijekom srpnja – vrijeme „Žitnog puta“, su vozači traktora, koji nerijetko sudjeluju u prometu sa neregistriranim, tehnički neispravnim i neosiguranim traktorima i priključnim strojevima, upravljaju pod utjecajem alkohola te prije stjecanja prava.

Kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa podiglo na višu razinu, smanjilo stradavanje u prometnim nesrećama, ali i povećala sigurnost najugroženijih skupina sudionika u prometu - vozača mopeda, motocikla i traktora, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica će u srijedu, 17. srpnja, provoditi preventivno-represivnu akciju nadzora vozača mopeda, motocikla i traktora.



Stranica