Najava pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Slika /ikone/brzina.1.png

Zbog poboljšanja stanja sigurnosti, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, od 1. do 7. travnja, provoditi će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Foto: Ilustracija

Tijekom prva dva mjeseca ove godine, uslijed brzine, nepropisne i neprilagođene, zabilježene su 32 prometne nesreće (30 posto ukupnog broja nesreća) od čega 14 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama (39 posto ukupnog broja nesreća s ozlijeđenim osobama). U ovima nesrećama stradalo je 16 osoba (35 posto ukupno stradalih osoba) od kojih je jedna osoba teško ozlijeđena, a 15 osoba je lakše ozlijeđeno.

Istovremeno, policijski službenici su u nadzoru prometa sankcionirali 2846 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega je 940 prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila (33 posto ukupno ostvarenih aktivnosti).

Kako se svaka treća prometna nesreća dogodi uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja, te kako u ovim nesrećama strada velik broj osoba, zbog poboljšanja stanja sigurnosti, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, od 1. do 7. travnja, provoditi će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

U sklopu pojačanog nadzora, u srijedu, 3. travnja, od 00.00 do 24.00 sata provesti će se 24-satna akcija nadzora brzine kretanja vozila. Tom prilikom policijski službenici će nadzirati brzinu kretanja vozila i na lokacijama koje su predložili građani.
 

Stranica