Najava pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Slika PU_KK/Vijesti/2013/09/prometni_policajac02.jpg

Tijekom osam mjeseci ove godine na području Policijske uprave koprivničko - križevačke sigurnosni pojas trebala su koristiti 483 sudionika prometnih nesreća, a isti je koristilo njih 329 ili 68 %.

Foto: Ilustracija  

Tijekom osam mjeseci ove godine na području Policijske uprave koprivničko - križevačke sigurnosni pojas trebala su koristiti 483 sudionika prometnih nesreća, a isti je koristilo njih 329 ili 68 %. U nesrećama je stradalo 13 sudionika koji nisu koristili sigurnosni pojas, pri čemu je pet sudionika teže ozlijeđeno, dok je osam sudionika lakše ozlijeđeno. U jednoj nesreći zabilježeno je nepropisno korištenje mobitela, koje je bilo u direktnoj vezi s događanjem prometne nesreće.

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu i smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači koji ne koriste sigurnosni pojas i nepropisno upotrebljavaju mobitel tijekom vožnje, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama,  u razdoblju od 9. rujna (ponedjeljak) do 15. rujna (nedjelja) provoditi će se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora prometa policijski službenici biti će posebno usmjereni na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane svih osoba u vozilima, te na prijevoz djece (da li su u dječjim sjedalicama i da li su u istima vezana sigurnosnim pojasom), kao i na korištenje mobitela tijekom vožnje.

Osim rečenih prekršaja, policijski službenici će sankcionirati i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.



Stranica