Najava pojačanog nadzora poštivanja prednosti prolaska

Slika PU_KK/Vijesti/2016/04/auto_policija06.jpg

u petak, 29. travnja, od 9 do 12 sati na području Postaje prometne policije Koprivnica, provesti će se pojačani nadzor poštivanja prednosti prolaska.  

Foto: Ilustracija 

Tijekom prva tri mjeseca ove godine zabilježeno je 59 prometnih nesreća u kojima jenepoštivanje prednosti prolaska bilo uzrok u 13 prometnih nesreća.

U istima je zabilježeno šest prometnih nesreća s ozlijeđenim (a u kojima je 10 osoba lakše ozlijeđeno9 te sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.   

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu i smanjio broj prometnih nesreća koje su se dogodile uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u petak, 29. travnja, od 9 do 12 sati na području Postaje prometne policije Koprivnica, provesti će se pojačani nadzor poštivanja prednosti prolaska.

Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici vršiti će nadzor poštivanja prednosti prolaska na raskrižjima na kojima se učestalo događaju prometne nesreće uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, kao i na drugim mjestima gdje dolazi do nepoštivanja prednosti prolaska.

Posebnu pozornost posvetiti će semaforiziranim raskrižjima, te raskrižjima na kojima se primjenjuje „pravilo desne strane“.



Stranica