Najava pojačanog nadzora poštivanja prednosti prolaska

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/policajac01.jpg

Tijekom 2011. godine uslijed nepoštivanja prednosti prolaska zabilježeno je 127 prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s poginulim osobama, 55 nesreća s ozlijeđenim osobama i 70 nesreća s materijalnom štetom. U ovim nesrećama sudjelovalo je 359 sudionika, od kojih su 72 sudionika stradala (dvije osobe su smrtno stradale, devet osoba je teško ozlijeđeno, a 61 osoba je lakše ozlijeđena).

Foto: Ilustracija 

Tijekom 2011. godine uslijed nepoštivanja prednosti prolaska zabilježeno je  127 prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s poginulim osobama,  55 nesreća s ozlijeđenim osobama i 70 nesreća s materijalnom štetom. U ovim nesrećama sudjelovalo je 359 sudionika, od kojih su 72 sudionika stradala (dvije osobe su smrtno stradale, devet osoba je teško ozlijeđeno, a 61 osoba je lakše ozlijeđena). 

Od 1.1. do 26.1.2012. g. zabilježeno je sedam prometnih nesreća gdje je uzrok događanja nepoštivanje prednosti prolaska, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno. 

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu i smanjio broj prometnih nesreća koje su se dogodile uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u petak, 27. siječnja 2012. godine na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provestiće se pojačani nadzor poštivanja prednosti prolaska.

Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici vršiti će nadzor poštivanja prednosti prolaska na raskrižjima na kojima se učestalo događaju prometne nesreće uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, kao i na drugim mjestima gdje  dolazi do nepoštivanja prednosti prolaska. Posebnu pozornost posvetiti će semaforiziranim raskrižjima, te raskrižjima na kojima se primjenjuje „pravilo desne strane“.



Stranica