Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/policija.jpg

Policijska uprava koprivničko-križevačka će i tijekom predstojećeg vikenda, od 14 sati u petak, 28. prosinca, do 7 sati u ponedjeljak, 31. prosinca, provoditi pojačani nadzor prometa.


Foto: Ilustracija 
 
Tijekom protekla dva vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, dok je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Najčešći uzroci događanja prometnih nesreća tijekom vikenda bili su neprilagođena brzina (5), oduzimanje prednosti prolaska (3) i nepropisno skretanje (2). Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće.

Kako bi se tijekom predstojećeg vikenda spriječilo činjenje prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu na cestama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će i tijekom predstojećeg vikenda, od 14 sati u petak, 28. prosinca, do 7 sati u ponedjeljak, 31. prosinca, provoditi pojačani nadzor prometa.

Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, prije stjecanja prava na upravljanje ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, nadzoru pravilnog korištenja mobitela, nadzoru mladih vozača i recidivista.


Stranica