Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/policija natpis2.jpg

Kako bi se tijekom predstojećeg vikenda spriječilo činjenje prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu na cestama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će i tijekom predstojećeg vikenda, od 14 sati u petak, 5. travnja, do 7 sati u ponedjeljak, 8. travnja,  provoditi pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Apeliramo na građane da poštuju ograničenja brzine kretanja, te da brzinu kretanja svojih vozila prilagode karakteristikama kolnika i uvjetima na kolniku. Također, građane koji nisu položili vozački ispiti i ne posjeduju valjanu vozačku dozvolu, kao i građane kojima je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, molimo da ne upravljaju vozilima.

Ponovno savjetujemo svim vozačima da nakon konzumacije alkoholnih pića, ali i konzumacije drugih opojnih sredstava i lijekova koji utječu na vozačke sposobnosti, ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste institut dogovornog vozača odnosno usluge taksi-službe ili javnog prijevoza. Vozačima savjetujemo da se prije nego što započnu vozilom vršiti radnje u prometu, kao što su pretjecanje, uključivanje u promet, skretanje i drugo, uvjere da iste mogu sigurno izvršiti i da pritom neće sebe ni ostale sudionike u prometu izložiti opasnosti.

Za poseban oprez u prometu molimo mlade vozače i vozačice, te ih molimo da vode računa da drže dovoljan razmak između svog vozila i vozila ispred sebe ili desnog ruba kolnika, te da se kreću sredinom prometne trake.


Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetujemo da koriste sigurnosne pojaseve, a vozače i pješake molimo da tijekom sudjelovanja u prometu ne koriste mobitele i slične uređaje koji odvlače pozornost.

Kako se tijekom vikenda očekuje sudjelovanje mopedista i motociklista u prometu, apeliramo na iste da poštuju prometne propise i pravila, a posebice da upravljaju tehnički ispravnim i registriranim vozilima, da upravljaju onom kategorijom motocikla za koju posjeduju valjanu vozačku dozvolu, da budu izrazito oprezni prilikom pretjecanja i obilaženja vozila, te da koriste zaštitnu kacigu.

 
Kako bi se tijekom predstojećeg vikenda spriječilo činjenje prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu na cestama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će i tijekom predstojećeg vikenda, od 14 sati u petak, 5. travnja, do 7 sati u ponedjeljak, 8. travnja,  provoditi pojačani nadzor prometa.
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece,  nadzoru pravilnog korištenja mobitela, nadzoru mladih vozača, recidivista i vozača mopeda i motocikala.
 

Stranica