Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/policija.promet.1.jpg

Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 10. rujna, do ponedjeljka, 13. rujna 2021. godine provoditi pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda, od 3. do 6. rujna, zabilježeno je sedam prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je pet osoba ozlijeđeno.
 
Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 10. rujna, do ponedjeljka, 13. rujna 2021. godine provoditi pojačani nadzor prometa.

Također, 11./12. rujna Postaja prometne policije Koprivnica će provoditi preventivno represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.
 
Tijekom pojačanog nadzor prometa intenzivirati će se nadzor brzine kretanja vozila, upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoza djece u vozilima, korištenja mobitela i ostali najteži prometni prekršaji.
 
Tijekom vikenda posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda i motocikala te nadzor recidivista u činjenju prometnih prekršaja.
 
Ponovno podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prometnih propisa, a posebice na poštivanje prednosti prolaska, poštivanje ograničenja brzine kretanja, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima.
 
Ističemo važnost poštivanja prometnih znakova na raskrižjima kako u naseljenim mjestima tako i van njih te u svako doba dana i noći. Prije svakog skretanja, pretjecanja, uključivanja u promet ili kakve druge radnje vozilom, vozač se mora uvjeriti da je može sigurno izvesti. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno.

Vozače mopeda i motocikala podsjećamo da ne upravljaju neregistriranim i neosiguranim vozilima, da koriste zaštitne kacige i da ne vrše pretjecanja vozila na nepreglednim mjestima. Vozače podsjećamo da alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti.  

Mladi vozači imaju apsolutnu zabranu upravljanja vozilom za vrijeme kada u organizmu imaju alkohola, dok je ostalim vozačima dopušteno do 0,50 g/kg alkohola u organizmu. Na mlade vozače, posebice one koji su nedavno završili autoškole, apeliramo da smanje brzinu kretanja svojih vozila.
 
Za poseban oprez, poglavito prilikom vršenja radnji vozilom u prometu i prolaskom kroz raskrižja, molimo vozače starije životne dobi.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila