Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Stop policija1.jpg

Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 24. rujna do ponedjeljka, 27. rujna 2021. godine provoditi pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Od 1. do 22. rujna 2021. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su 44 prometne nesreće od čega 14 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U prometnim nesrećama teško su ozlijeđene četiri osobe, dok je 15 osoba lakše ozlijeđeno.
 
Vikendima u rujnu zabilježeno je 20 prometnih nesreća ili 45 posto prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene dok je osam osoba lakše ozlijeđeno. Najčešće vrste prometnih nesreća vikendima bile su bočni sudar (4), udar vozila u parkirano vozilo (4) i slijetanje vozila sa ceste (4). Najčešći uzrok događanja  prometnih nesreća bila je neprilagođena brzina (5). Mladi vozači izazvali su jednu prometnu nesreću, a vozači pod utjecajem alkohola izazvali su šest prometnih nesreća.
 
Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 24. rujna do ponedjeljka, 27. rujna 2021. godine provoditi pojačani nadzor prometa.
 
Posebna pozornost posvetit će se brzini kretanja vozila, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, poštivanju prednosti prolaska, korištenju sigurnosnog pojasa, prijevozu djece u vozilima, korištenju mobitela i ostalih najtežih prometnih prekršaja.
 
Vozače podsjećamo na nužnost poštivanja prometnih propisa, a posebno poštivanje prednosti prolaska, poštivanje ograničenja brzine kretanja, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno. Vozače mopeda i motocikala podsjećamo da ne upravljaju neregistriranim i neosiguranim vozilima, da koriste zaštitne kacige i da ne vrše pretjecanja vozila na nepreglednim mjestima.

Najave | Promet i vozila