Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Promet.jpg

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća, Policijska uprava će od petka, 14. siječnja do ponedjeljka, 17. siječnja 2022. godine provoditi pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća, Policijska uprava će od petka, 14. siječnja do ponedjeljka, 17. siječnja 2022. godine provoditi pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzine kretanja vozila, korištenja mobitela, korištenja sigurnosnog pojasa, poštivanja prednosti prolaska, prijevoza djece u vozilima i ostalih najtežih prometnih prekršaja. Posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.
 
U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda Postaja prometne policije Koprivnica provest će akciju nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladih vozača.

Savjeti za sigurno sudjelovanje u prometu
 
U noćnim i jutarnjim satima i nadalje se očekuju niske temperature i mraz, stoga vozačima savjetujemo uklanjanje mraza i leda s vozila prije početka vožnje, kako bi se omogućila dobra vidljivost ceste. Podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost prilagođavanja brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima.
 
Apeliramo na vozače da ne sudjeluju u prometu ako su konzumirali alkohol i druga opojna sredstva nego da u tom slučaju koriste „dogovornog  vozača“, javni ili taxi prijevoz, da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, prednost prolaska vozila na raskrižjima, da ne koristiti mobitele i slične uređaje ukoliko nemaju odgovarajuće „handsfree“ uređaje te koristite sigurnosni pojas.
U slučaju kiše smanjite brzinu kretanja vozila i povećajte razmak.

Najave | Promet i vozila