Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/policajac-stop palica.jpg

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća, tijekom vikenda od 25. do 28. ožujka 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Od 1. do 23. ožujka 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno su 32 prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 24 prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, dok je devet osoba lakše ozlijeđeno.
Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće, a mladi vozači devet prometnih nesreća.
 
Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća, tijekom vikenda od 25. do 28. ožujka 2022. godine, provodit će se pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, brzine kretanja vozila, kao i pravilno korištenja mobitela, korištenja sigurnosnog pojasa, poštivanja prednosti prolaska, prijevoz djece u vozilima, nadzor upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane i ostali najteži prometni prekršaji.
 
U sklopu pojačanog nadzora prometa Policijska postaja Križevci provesti će akciju nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladih vozača.
 
Posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.
 
Apeliramo na vozače da ne sudjeluju u prometu ako su konzumirali alkoholna pića i druga opojna sredstva, već da koriste institut „dogovornog  vozača“, javni ili taxi prijevoz. Vozačima ukazujemo na povećan oprez prema sudionicima koji sudjeluju u prometu na mopedima, motociklima, traktorima, romobilima i biciklima čije se prisustvo u prometu dolaskom toplijih dana sve više povećava.
 
Također, skrećemo pozornost vozačima mopeda, motocikala i bicikala na povećan oprez prilikom sudjelovanja u prometu.
Vozačima savjetujemo da tijekom vožnje poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, prednost prolaska vozila na raskrižjima, razmak između vozila, propisno korištenje mobitela i obveznu upotrebu sigurnosnih pojaseva za sve putnike u vozilu te pravilan prijevoz djece u vozilima korištenjem odgovarajućih autosjedalica.
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila