Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Promet.jpg

Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 8. srpnja do ponedjeljka, 11. srpnja 2022. godine provoditi pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Tijekom lipnja 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 88 prometnih nesreća od čega 25 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 63 prometne nesreće s materijalnom štetom. Vikendima je zabilježeno 37 prometnih nesreća što je 42 posto od ukupnog broja nesreća, od čega 14 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 26 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 23 prometne nesreće u kojima je 13 osoba ozlijeđeno, a mladi vozači 14 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe ozlijeđene.
 
Najčešće okolnosti događanja prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina (16), nepropisna vožnja unatrag (14) i nepoštivanje prednosti prolaska (9).
 
Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 8. srpnja do ponedjeljka, 11. srpnja 2022. godine provoditi pojačani nadzor prometa. 
 
Posebna pozornost posvetit će se upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzoru korištenja mobitela, mladih vozača i recidivista.
 
Apeliramo na vozače da ne sudjeluju u prometu ako su konzumirali alkohol i druga opojna sredstva nego da u tom slučaju koriste „dogovornog  vozača“, javni ili taxi prijevoz, da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, prednost prolaska vozila na raskrižjima, da ne koriste mobitele i slične uređaje ukoliko nemaju odgovarajuće „handsfree“ uređaje te da koriste sigurnosni pojas.

Najave | Promet i vozila