Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća, tijekom predstojećeg vikenda od 7. do 10. listopada 2022. godine, provodit će se pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Tijekom rujna 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 97 prometnih nesreća, od čega prometna nesreća s poginulom osobom, 26 nesreća s ozlijeđenim osobama i 70 nesreća s materijalnom štetom.
 
U ovim nesrećama sudjelovala su 258 sudionika od kojih je stradao 34 sudionik. Jedna osoba je smrtno stradala, teško su ozlijeđene četiri osobe, dok je 29 osoba lakše ozlijeđeno. Od 258 sudionika prometnih nesreća, kod 18 sudionika alkotestom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
 
Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 17 prometnih nesreća u kojima je stradalo 13 osoba od čega su tri osobe teško ozlijeđene, a 10 osoba je lakše ozlijeđeno.
 
Mladi vozači prouzročili su 10 prometnih nesreća od čega četiri nesreće s ozlijeđenom osobama u kojima je teško ozlijeđen jedan mladi vozač, a lakše je ozlijeđeno njih četiri. Dva mlada vozača izazvala su prometne nesreće pod utjecajem alkohola dok je 106 mladih vozača zatečeno u prometu pod utjecajem alkohola.
 
Najčešće okolnosti zbog kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno kretanje vozila na kolniku
 
Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća, tijekom predstojećeg vikenda od 7. do 10. listopada 2022. godine, provodit će se pojačani nadzor prometa.
Pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, nadzoru korištenju sigurnosnog pojasa te prijevozu djece vozilima, nadzoru vozača mopeda, motocikala, traktora, bicikala, nadzoru sudionika u prometu na „osobnim prijevoznim sredstvima“, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane i ostalih najtežih prometnih prekršaja.

Posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila