Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća, tijekom predstojećeg vikenda od 4. do 7. studenoga 2022. godine, provodit će se pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Tijekom listopada 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 84 prometnih nesreća, od čega 19 s ozlijeđenim osobama i 65 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
U ovim nesrećama sudjelovalo je 215 sudionika u kojima je stradalo 23 sudionika, teško su ozlijeđene tri osobe dok je 20 osoba lakše ozlijeđeno. Od 215 sudionika prometnih nesreća, kod 14 sudionika alkotestom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
 
Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 14 prometnih nesreća u kojima je stradalo 11 osoba, od čega su dvije teško ozlijeđene, a devet osoba je lakše ozlijeđeno. Brzina je, tijekom listopada 2022. godine, bila uzrok događanja 15 prometnih nesreća u kojima je teško ozlijeđena jedna osoba dok je pet osoba lakše ozlijeđeno. U listopadu su evidentirane 23 prometne nesreće u kojima su počinitelji napustili mjesto prometne nesreće.
 
Najčešće vrste prometnih nesreća bile su bočni sudar i udar vozila u parkirano vozilo. Najčešće okolnosti zbog kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno kretanje vozila na kolniku.
 
Mladi vozači prouzročili su 10 prometnih nesreća od čega jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom u kojima su lakše ozlijeđene dvije osobe. Dva mlada vozača izazvala su prometnu nesreću pod utjecajem alkohola.
 
Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća, tijekom predstojećeg vikenda od 4. do 7. studenoga 2022. godine, provodit će se pojačani nadzor prometa.
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa pozornost će se posvetit upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, korištenju sigurnosnog pojasa te prijevozu djece vozilima, nadzoru vozača mopeda, motocikala, traktora, bicikala, nadzoru sudionika u prometu na „osobnim prijevoznim sredstvima“, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane i ostalih najtežih prometnih prekršaja.

Posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

 

Najave | Promet i vozila