Najava pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa od 8. do 14. svibnja 2023. godine

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Pojačani nadzor je usklađen s akcijama ROADPOL-a za 2023. godinu te se provodi u svim zemljama članicama ROADPOL-a

Foto: Ilustracija

Od 8. do 14. svibnja 2023. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.
 
Pojačani nadzor je usklađen s akcijama ROADPOL-a za 2023. godinu te se provodi u svim zemljama članicama ROADPOL-a i u svim policijskim upravama u Republici Hrvatskoj.
 
U sklopu pojačanog nadzora u suradnji s Policijskom upravom međimurskom u srijedu, 10. svibnja provest će se zajednička akcija nadzora teretnih vozila i autobusa.
 
Cilj pojačanog nadzora je preventivno djelovanje i smanjenje događanja teških prometnih nesreća u kojima sudjeluju teretna vozila i autobusi. Jedan od čestih razloga zbog čega se događaju takve nesreće je umor vozača autobusa i teretnih vozila te nepoštivanje zakonskih odredbi.
 
U sklopu pojačanog nadzora provesti će se i nadzor autobusa, kako redovnih putničkih linija, tako i tzv. „školskih autobusa“ te će se, osim poštivanja zakonskih odredbi o poštivanju radnih vremena i obveznih odmora, posebni naglasak staviti na poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnik o uvjetima koje moraju ispunjavati autobusi kojima se organizirano prevoze djeca.
 

Najave | Promet i vozila