Najava pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga

Slika /ikone/alkohol formula za nesreću.jpg

Na području Policijske uprave od ponedjeljka, 7. prosinca do nedjelje, 13. prosinca 2020.g. provoditi će se pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

Foto: Ilustracija

Tijekom studenoga 2020. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su 43 prometne nesreće. Vozači pod utjecajem alkohola sudjelovali su u 11 prometnih nesreća od čega u dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške, a jedna osoba lakše tjelesne ozljede. Pod utjecajem alkohola bilo je  12 vozača ili 19 posto.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, posebice nesreća s najtežim posljedicama koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od ponedjeljka, 7. prosinca do nedjelje, 13. prosinca 2020.g. provoditi će se pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.
 
Policijski službenici uključeni u provođenje akcije posebnu će pozornost posvetiti mladim vozačima i recidivistima, a osim upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga sankcionirati će i sva ostala gruba kršenja prometnih propisa.
 
Apeliramo na sve vozače, a posebno na mlade vozače, da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službi, da zamole osobe od povjerenja koje posjeduju valjane vozačke dozvole i nisu konzumirale alkohol da upravljaju vozilom odnosno da koristi institut tzv. dogovornog vozača.
 

Najave | Promet i vozila