Najava pojačanog nadzora vozača u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2009/11/policajac_autocesta01.jpg

Tijekom prošlog vikenda, od 30. prosinca 2011. g. do 2. siječnja 2012. godine, zabilježeno je 10 prometnih nesreća od čega šest prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne i šest osoba lake tjelesne ozljede

Foto: Ilustracija

Tijekom prošlog vikenda, od 30. prosinca 2011. g. do 2. siječnja 2012. godine, zabilježeno je 10 prometnih nesreća od čega šest prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne i šest osoba lake tjelesne ozljede. Alkohol je kao uzrok događanja prometnih nesreća zabilježen u četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede i četiri osobe lake tjelesne ozljede. 

Obzirom da se dana 6. siječnja 2012. g. obilježava blagdan Sveta tri kralja, odnosno predstoji nam produženi vikend, očekuje se povećanje broja vozača koji će vozilima upravljati nakon konzumacije alkoholnih pića, kao i povećanja broja vozača koji će svjesno kršiti ograničenja brzine, i koji neće voditi računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti ostalih sudionika u prometu prilikom pretjecanja, uključivanja u promet, skretanja i sličnih radnji. 

Kako i nadalje dominantan problem u sigurnosti cestovnog prometa predstavljaju prometne nesreće do kojih je došlo uslijed vožnje pod utjecajem alkohola i poradi nepropisne i neprilagođene brzine, radi podizanja razine stanja sigurnosti u prometu na cestama  i smanjenja broja stradalih osoba od 5. do 9. siječnja 2012. g. na području  Policijske uprave koprivničko - križevačke, provesti će se  pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola, brzine kretanja vozila i radnji vozilom u prometu.



Stranica