Najava pojačnog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća, tijekom vikenda od 6. do 9. svibnja 2022. godine, provodit će se pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 10 prometnih nesreća od čega tri s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama sedam osoba je ozlijeđeno. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su četiri prometne nesreća, a mladi vozači prouzročili su dvije prometne nesreće.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća, tijekom vikenda od 6. do 9. svibnja 2022. godine, provodit će se pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, nadzor brzine kretanja vozila, korištenja mobitela, korištenja sigurnosnog pojasa, poštivanja prednosti prolaska, prijevoza djece u vozilima, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane i ostalih najtežih prometnih prekršaja.
Posebna pozornost posvetiti će se nadzoru mladih vozača te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.
 
U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom predstojećeg vikenda na području policijske uprave provoditi će se pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Također, provest će se akcija 24-satnog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga 7./08. svibanja, koja je usklađena s ROADPOL-ovim planom aktivnosti za 2022. godinu.
 
Apeliramo na vozače da ne sudjeluju u prometu ako su konzumirali alkohol i druga opojna sredstva nego da u tom slučaju koriste „dogovornog  vozača“, javni ili taxi prijevoz. Skrećemo pozornost vozačima svih vozila da prilagode vožnju uvjetima i stanju kolnika s obzirom na trenutne meteorološke uvjete.
 
Apeliramo na vozače motocikala i mopeda da poštuju prometne propise, a brzinu kretanja prilagode vremenskim uvjetima, karakteristikama i stanju prometnica. 
 
Vozačima savjetujemo da poštuju ograničenje brzine kretanja vozila, prednost prolaska vozila na raskrižjima, razmak između vozila i pravilno korištenje mobitela. Podsjećamo na obveznu upotrebu sigurnosnih pojasa za sve putnike u vozilu te na pravilan prijevoz djece u vozilima korištenjem odgovarajućih autosjedalica.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila