Najava preventivne akcije povodom "Vincekova"

Slika /ikone/policija.promet.1.jpg

Na području Policijske uprave uoči obilježavanja narodnog blagdana „Vincekovo“, u srijedu, 20. siječnja, provest će se preventivna akcija

Foto: Ilustracija

Pred nama je vikend kada se obilježava dan Svetog Vinka koji u Hrvatskoj ima dugu tradiciju, pa se tako svake godine 22. siječnja građani upute u vinograde i klijeti gdje sudjelovanjem u raznim tradicionalnim obredima obilježavaju taj dan.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.
 
Na području Policijske uprave uoči obilježavanja narodnog blagdana „Vincekovo“, u srijedu, 20. siječnja, provest će se preventivna akcija usmjerena na događanje što manjeg broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači i ostali sudionici u prometu pod utjecajem alkohola.
 
Tom prilikom građanima će se ukazati na nužnost poštivanja prometnih propisa i negativan utjecaj alkohola na sudionike u prometu, a posebice na vozačke sposobnosti. Preventivna akcija provest će se na više lokacija na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila