Najava preventivno-represivne akcije „Nadzor alkoholiziranosti vozača i mladih vozača“

Slika /ikone/Stop policija2.jpg

Tijekom 20./21. srpnja, od 18 do 6 sati provodit će se preventivno-represivna akcija „Nadzor alkoholiziranosti vozača i mladih vozača“

Foto: Ilustracija

Tijekom prvog polugodišta ove godine na području Postaje prometne policije Koprivnica zabilježene su 172 prometne nesreće od kojih 60 s ozlijeđenim osobama i 112 s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama 19 osoba zadobilo je teške, a 56 osoba lake tjelesne ozljede. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 409 sudionika od kojih je 45 sudionika bilo pod utjecajem alkohola.

Mladi vozači motornih vozila (15 do 24 godine života) prouzročili su 23 prometne nesreće. Najčešće okolnosti prometnih nesreća koje su prouzročili mladi vozači bile su nepropisne i neprilagođene brzine kretanja vozila. Od ukupno 26 mladih vozača sudionika prometnih nesreća, šest sudionika je bilo pod utjecajem alkohola.

Kako bi se smanjio broj mladih vozača i broj vozača koji pod utjecajem alkohola sudjeluju u prometu i time dovode u opasnost sebe i ostale sudionike, te podigla razina stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na području  Postaje prometne policije Koprivnica dana 20./21. srpnja, od 18 do 6 sati provodit će se preventivno-represivna akcija „Nadzor alkoholiziranosti vozača i mladih vozača“.

Pisane vijesti | Promet i vozila