Natjecanje u praktičnom streljaštvu povodom Dana policije

Slika PU_KK/Vijesti/2013/09/streljastvo.300.gif

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

Danas, 20. rujna, s početkom u 9 sati na strelištu „Dubovečki breg“ u Koprivnici, održano je natjecanje u praktičnom streljaštvu policijskih službenika Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Riječ je o jednom od događanja planiranih tijekom mjeseca rujna povodom obilježavanja Dana policije 29. rujna 2013. godine.
 

Natjecanje je održano u ekipnoj disciplini i pojedinačno. Ekipu su sačinjavala 3 natjecatelja, gađano je iz pištolja i kratke strojnice Ero cal 9 mm u pojasne mete (siluete).

U natjecanju su vrednovani pogoci u 10 pojasnih meta  i tri padajuće mete (tzv. „poperi“), vrijeme prolaska svih zadanih pozicija na poligonu, a konačni rezultat koeficijent je oba ostvarena rezultata.
Na ovom zanimljivom i dinamičnom višesatnom natjecanju odazvalo se ukupno šest ekipa ustrojstvenih jedinica Policijske uprave. 

Najboljim su se pokazali natjecatelji ekipe Interventne jedinice policije sa 3,53 bodova - Željko Rođak, Davor Penezić i Robert Legradi. Slijedili su ih sa 3,19 bodova Krunoslav Češnjaj, Miloš Pavičević i Ivica Kopornić  iz Postaje prometne policije Koprivnica. Trećeplasirana je ekipa Policijske postaje Đurđevac sa 3,16 bodova, u sastavu Božidar Zebec, Velimir Šokec i Darijan Patačko.


Željko Rođak bio je najbolji pojedinac (4,51), Krunoslav Češnjaj drugoplasirani (3,91) i Velimir Šokec treći (3,58).


Ovakvo situacijsko gađanje najrealnija je simulacija stvarnih okolnosti u kojima bi policijski službenici koristili vatreno oružje, jer se od njih traži da trče, gađaju iz stojećeg stava, dok kleče i leže te zahtjeva taktiku i pokazuje koliko su obučeni.


Prigodne nagrade za osvojena mjesta natjecateljima je dodijelio Voditelj programa policijskog treninga Siniša Jasić.   


 



Stranica