Neovlašteno nabavljao i prodavao sredstava za zaštitu bilja

Slika /ikone/policija natpis.JPG

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke provodili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 47-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine.
 
Sumnja se da je osumnjičeni od 2019. do srpnja 2023. godine, kao fizička osoba, u cilju ostvarivanja nepripadne materijalne dobiti, neovlašteno nabavljao i stavljao na tržište sredstva za zaštitu bilja koja nisu registrirana u Republici Hrvatskoj, sredstva koja nemaju valjano rješenje o registraciji ili rješenje o dozvoli, predmete čiji je promet zabranjen ili ograničen, prodavajući ih većem broju osoba na području više županija u Republici Hrvatskoj. Opisanom radnjom osumnjičeni je ostvario materijalnu dobit od najmanje 9600 eura.   
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru policijski službenici su u suradnji s državnim inspektoratom izvršili pretrage doma, drugih prostorija i prijevoznih sredstva  koje koristi osumnjičeni te je pronađeno i oduzeto više komada sredstava za zaštitu bilja koja nisu registrirana u RH ili je istekao rok valjanosti te plastična i staklena ambalaža, prazna ili ispunjena tekućinom mirisom nalik na otrove.     
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon