Nepoznati vozač na parkiralištu udario u osobni automobil, pa napustio mjesto događaja

Slika /ikone/1 policija natpis2.jpg

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

Jučer, 15. veljače, oko 16.50 sati, u Koprivnici u Kolodvorskoj ulici na parkiralištu nepoznati vozač je upravljao nepoznatim vozilom te udario u parkirani osobni automobil Citroen koprivničke registarske oznake. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.  

Dobro je podsjetiti

Obveze vozača kod događanja prometne nesreće

U slučaju događanja prometne nesreća u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima sudionici su dužni odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima. Vozači ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće prije nego ispune i potpišu Europsko izviješće ili na drugi način ne razmijene osobne podatke i podatke o vozilima.

U slučaju događanja prometne nesreće samo s materijalnom štetom kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Vozač koji odmah, ukoliko je to moguće, ne ukloni vozilo i omogući nesmetano odvijanje prometa kaznit će se novčanom kaznom od 500 kuna.
Novčanom kaznom od 3000 do 7000 kuna kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke ili ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto prometne nesreće. 
Vozaču će se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom odgovarajuće kategorije u trajanju od najmanje 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.



 

Pisane vijesti | Promet i vozila