"Nisi sam" - edukativna radionica u Dječjem domu „Svitanje“ Koprivnica

Slika PU_KK/Vijesti/2012/06/svitanje.300.gif

U utorak, 5. lipnja, od 15 do 16.30 sati u Dječjem domu „Svitanje“ Koprivnica, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko - križevačke, te kontakt policajac Policijske postaje Koprivnica

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U utorak, 5. lipnja, od 15 do 16.30 sati u Dječjem domu „Svitanje“ Koprivnica, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko - križevačke, te kontakt policajac Policijske postaje Koprivnica, održali su radionicu za osam štićenika Doma, a  u sklopu provođenja projektnih aktivnosti „NISI SAM“ – prevencija vršnjačkog nasilja i nasilja putem modernih elektroničkih tehnologija. Radionici su se nazočili ravnatelj Doma i psiholog.

U prvom dijelu uslijedilo je upoznavanje s kontakt policajcem, područjem njegovog rada, te su štićenici upoznati s pojmom vršnjačkog nasilja, kao neprihvatljivim oblikom ponašanja. Kroz razgovor ih se nastojalo potaknuti na rješavanje problema razgovorom i na koji način ne povrijediti drugu osobu.

Nakon toga, sa aspekta prevencije kaznenih djela krađa, štićenici su pomogli kontakt policajcu registrirati jedan bicikl, a usput su upoznati s ciljevima tog projekta. 

U zadnjem dijelu, upoznati su sa načinom funkcioniranja društvene mreže „Facebook“ s aspekta sigurnosti, zaštite osobnih podataka, koje podatke ne bi smjeli objavljivati, fotografije, te da nikada ne stupaju u kontakt sa osobama koje su im nepoznate, dakle da izbrišu prijatelje na facebooku za koje ne znaju tko su.

Zaključak je da se iza takvih profila mogu kriti osobe koje imaju loše namjere prema djeci, odrasle osobe koje imaju seksualne sklonosti prema djeci, ponekad i vršnjaci koji se „šale“ na neprimjeren način, način koji može povrjeđivati druge.



Stranica