„Nisi sam“ – edukativna radionica u Kalinovcu

Slika PU_KK/Vijesti/2012/05/kalinovac.1.300.1.gif

U ponedjeljak, 21. svibnja, od 11 do 12.35 sati, u Kalinovcu u OŠ „Ivan Lacković Croata“, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko - križevačke

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U ponedjeljak,  21. svibnja, od 11 do 12.35 sati, u Kalinovcu u OŠ „Ivan Lacković Croata“, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko - križevačke, održali su radionicu za učenike 6. razreda  u sklopu provođenja projektnih aktivnosti „Nisi sam“ – prevencija vršnjačkog nasilja i nasilja putem modernih elektroničkih tehnologija.             

Učenicima su predočeni interaktivni sadržaji, video uratci, fotografije, prezentacije, sve vezano uz sprječavanje vršnjačkog nasilja, prepoznavanja istog, pravovremene reakcije. 

Također, učenici su upoznati sa načinom funkcioniranja društvene mreže „Facebook“ s aspekta sigurnosti, zaštite osobnih podataka, koje podatke ne bi smjeli objavljivati, fotografije, te da nikada ne stupaju u kontakt sa osobama koje su im nepoznate, dakle da izbrišu prijatelje na facebooku za koje ne znaju tko su. Iza takvih profila, mogu se kriti osobe koje imaju loše nakane prema djeci, odrasle osobe koje imaju seksualne sklonosti prema djeci, ponekad i vršnjaci koji se „šale“ na neprimjeren način, način koji može povrjeđivati druge.

Učenici su podastreli podatke, koliko ih koristi društvenu mrežu, tko im je napravio mail adresu, koliko imaju prijatelja. Govorilo se o konkretnim primjerima iz prakse, glede vršnjačkog nasilja i nasilja putem elektroničkih medija.



Stranica