„Nisi sam“ – edukativno predavanje roditeljima u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2012/04/nisi.sam.KŽ.19.4.(1).300.gif

 Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U četvrtak, 19. travnja, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke održali su edukativno predavanje za roditelje učenika 2. razreda u OŠ „Ljudevita Modeca“ u Križevcima, u sklopu projekta „NISI SAM“. 

Na predavanju je bilo nazočno oko 40 roditelja, pedagog škole Elvira Kiš Miklečić, dok se tematika bazirala na sprječavanju nasilja među djecom i mladima te sprječavanju nasilja putem modernih elektroničkih tehnologija, novih medija.

Kroz dva sata, koliko je edukacija trajala, roditelji su upoznati sa problematikom vršnjačkog nasilja, pojmovima, zakonskim odredbama, roditelji su upućeni što učiniti ukoliko je dijete žrtva, zlostavljač, koje ustanove se bave vršnjačkim nasiljem, kako reagirati, odnosno da je najvažnije kontinuirano komunicirati sa djecom, prepoznati možebitne znakove zlostave te saznanja prijaviti. 

Također, prikazani su video materijali koji se odnose na cyberbullying, opasnostima kojima su djeca izložena na Internetu, posebice društvenim mrežama.

Nadalje, roditeljima su predočeni i konkretni primjeri iz prakse, vezano uz kaznena djela sa elementima vršnjačkog nasilja te nasilja putem elektroničkih medija, kako bi se podigla razina svijesti, senzibiliteta roditelja za ovu problematiku.

           



Stranica