Nisi sam: Edukativno predavanje u Đelekovcu

Slika PU_KK/Vijesti/2012/11/Đelekovec.nisi.sam.0.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 5. studenog  u OŠ u  Đelekovcu, policijske  službenice Ureda načelnika Policijske uprave i policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju Policijske postaje Koprivnica, održali su edukativno predavanje za 33 roditelja, učenika 3. 4. 5. i 6. razreda, u nazočnosti djelatnica škole, a u sklopu samostalnog projekta Policijske uprave – „Nisi sam“. 

Sa roditeljima se razgovaralo o vršnjačkom nasilju, u kojim se oblicima javlja, kako ga prepoznati, na koji način reagirati. Predočeni su primjeri iz prakse sa kojima se policijski službenici susreću tijekom rada.

Isto tako predočen je određen broj kraćih video isječaka koji govore upravo o vršnjačkom nasilju, te kako djeca reagiraju na isto. 

Pričalo se o posljedicama po djecu, na koje sve načine mogu reagirati, kako se osjećati, kada su izloženi bullyingu, da je izuzetno bitna komunikacija roditelja i djece, da se po saznanju za problematiku te vrste, promptno izvijesti škola, te u slučajevima kada je riječ o nasilju koje je fizičko ili psihičko. 

Nadalje, tematika je bila sprječavanje elektroničke zlostave. Komunikacija putem društvenih mreža, nazočnosti djece na istima, na činjenici da djeca igraju mnogo video igara nasilnog modaliteta. Na kraju predavanja podijeljeni su promo materijali, edukativni letki projekta „Nisi sam“.



Stranica