"Nisi sam" - Edukativno predavanje u OŠ "Grgura Karlovčana"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/01/oš.karlovčan.2.300.gif

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

U srijedu, 23. siječnja, u OŠ “Grgura Karlovčana” u Đurđevcu održano je edukativno predavanje učenicima 4. b razreda, za njih 22.

Edukativno predavanje održano je u sklopu projekta “Nisi sam”, a održali su ga policijski službenici Policijske postaje Đurđevac.  

Predavanje je održano u dva dijela. Prvi dio predavanja odnosio se na nasilje među djecom i mladima, odnosno vršnjačko nasilje. 

Sa učenicima se razgovaralo o različitim modalitetima nasilja, posljedicama, što učiniti ako se nasilje događa, te kome se obratiti (učenicima je prikazan kraći video uradak na temu vršnjačkog nasilja, te neki primjeri iz prakse). 

U drugom dijelu sa učenicima se razgovaralo o Internetu, opasnostima i prednostima koje postoje kroz korištenje društvenih mreža, o osobnim podacima i mogućnostima zlouporabe istih. 

Tijekom predavanja razgovaralo se sa djecom o društvenoj mreži “Facebooku”, kako se zaštiti kroz sigurnosne postavke i lozinke, da ne prihvaćaju zahtjeve za prijateljstvom od nepoznatih osoba.

Učenicima je prikazan video uradak koji upućuje na ovisnost o igranju video igara putem modernih elektroničkih tehnologija, skrenuta im je pozornost na to koliko vremena provode na Internetu, odnosno da svoje slobodno vrijeme provedu u igri, na svježem zraku i na snijegu, sa prijateljima, a ne samo za računalom.



Stranica