Nisi sam - Edukativno predavanje u Svetom Ivanu Žabno

Slika PU_KK/Vijesti/2012/11/sv.i.žabno.nisi.sam.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U utorak, 13. studenog, policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave i  policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju Policijske postaje Križevci, održali su u OŠ u Svetom Ivanu Žabnu edukativno, interaktivno predavanje, za učenike 6. razreda, u sklopo projekta „Nisi sam“.

Predavanju je bilo nazočno 15 učenika, te dvije djelatnice škole, dok je tematika bila sprječavanje nasilja među djecom i mladima, vrste nasilja, primjeri iz prakse, kako nasilje prepoznati, reagirati, kome se obratiti. Učenicima su predočeni određeni multimedijalni sadržaji, kroz interaktivni pristup, s ciljem da se na bilo koji oblik nasilja reagira. Također, komuniciralo se o nasilju putem modernih elektroničkih tehnologija, novih medija.

Djeca su prisutna na društvenim mrežama, no o istima imaju vrlo malo saznanja, nisu upućeni kako se zaštiti te koje su sve opasnosti ukoliko to ne učine.

Učenici su upućeni na koje načine mogu svoje profile na društvenoj mreži učiniti sigurnijima, da ne dijele sa nikim osobne podatke, vrlo je važno da prihvaćaju zahtjeve za prijateljstvom samo sa onim osobama koje poznaju, ne objavljuju obiteljske fotografije.

Prikazan je video uradak vezano uz ovisnosti i štetnosti koje uzrokuje, prečesto igranje video igara na računalima, Play stationu, i dr. , kao i činjenici da nasilne video i igre, te općenito sadržaji na medijima mogu stvoriti toleranciju na nasilne modalitete ponašanja. 

Komuniciralo se vezano uz  tolerancije, da moramo jedni drugima, neovisno o tome kakvo mišljenje imamo formirano, pomoći ukoliko postoji problem.

           



Stranica