"Nisi sam" - Predavanje roditeljima učenika Strukovne škole Đurđevac

Slika PU_KK/Vijesti/2013/02/đurđevac.7.2.3.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 7. veljače, u Strukovnoj školi Đurđevac, održano je edukativno predavanje u sklopu projekta “Nisi sam”, za 225 roditelja učenika prvih i drugih razreda.

Edukaciju su proveli policijski službenici Policijske postaje Đurđevac i policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave. 

U prvom dijelu predavanja, policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju iznio je konkretnu problematiku koja se pojavila u i oko te odgojno - obrazovne institucije: problematiku učestale konzumacije alkohola među učenicima škole i vršnjačkog nasilja.

Sa roditeljima se razgovaralo o različitim modalitetima nasilja, posljedicama, što učiniti ako se nasilje događa, te kome se obratiti (roditeljima je prikazan video uradak “Ryan Halligan”), te su im spomenuti neki primjeri iz prakse, a koji se odnose na konkretne događaje na području Policijske uprave, te se razgovaralo i o Luki Ritzu koji je preminuo kao žrtva vršnjačkog nasilja. 

Drugi dio predavanja odnosio se na Internet, opasnostima i prednostima koje postoje kroz korištenje društvenih mreža i na nasilje putem modernih elektroničkih medija. 

Tijekom predavanja razgovaralo se o “Facebooku”, o opasnostima i prednostima, te im je skrenuta pozornost što “njihova” djeca rade noću kada oni spavaju (da se slikaju bez odjeće i da takve slike stavljaju na Internet, i da se takve slike objavljuju i bez njihova pristanka), ali da ih na internetu vrebaju i pedofili i da ih izvlače iz sigurnosti doma i da postaju žrtve pedofila, sa stravičnim posljedicama.           

Na kraju predavanja ravnatelj škole Mirko Peršinović osvrnuo se na početno izlaganje ovisnosti o alkoholu i nošenja alkohola od strane djece u školu uz odobravanje ili neodobravanje roditelja i skrenuo pozornost da odgovornost za odgoj djece i mladih nije samo na školi, već da je najveća odgovornost roditelja.



Stranica