„Nisi sam“ – radionica u OŠ „Grgura Karlovčana“ u Đurđevcu

Slika PU_KK/Vijesti/2012/05/nisi.sam.29.5.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 29. svibnja u OŠ „Grgura Karlovčana“ u Đurđevcu, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke održali su radionicu u sklopu provođenja projektnih aktivnosti „Nisi sam“, za učenike 3. B razreda, njih 21. 

Sa djecom se razgovaralo o nasilju među djecom i mladima, odrađen je praktični dio, kroz interaktivne zadatke, simulacije stvarnih, možebitnih situacija vršnjačkog nasilja, što učiniti, kome se obratiti i najvažnije – reagirati na svaki oblik nasilja. Obratiti se policiji, odrasloj osobi, roditeljima, nastavnicima, te reagirati što prije. 

Također, pričalo se o toleranciji, načinu rješavanja međusobnih sukoba, te u daljnjem dijelu edukacije o nasilju putem modernih elektroničkih medija.

Društvene mreže, osobni podaci, dakle, da djeca nikako iste ne trebaju objavljivati na Internetu, davati ih nepoznatim osobama, što su isti , kao i da se na Internetu počesto odrasle osobe predstave kao djeca i time žele stupati sa njima u neprimjerenu komunikaciju.

Djeca su pogledala video uradak koji upućuje na opasnosti komunikacije sa nepoznatim osobama na društvenim mrežama,načinu na koji se isti mogu predstavljati, te što se sve loše može dogoditi ukoliko im se to omogući.

Jako je važno pričati sa roditeljima, od strane djece, pedagoškog osoblja, te policijskih službenika, budući se kroz vrijeme provođenja projekta pokazalo da sa roditeljima treba najviše komunicirati i podizati im razinu osviještenosti za problematiku.



Stranica