Obilježavanje Dana policije

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/09/Dan policije (4).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dan policije i blagdan našeg zaštitnika svetog Mihovila, tradicionalno se obilježava svake godine

Foto: PU koprivničko-križevačka

Povodom obilježavanja Dana policije, vjerujemo da su sva događanja koja smo pripremili dostojno uveličali naš Dan policije.

Jučer, 26. rujna, delegacija Policijske uprave koprivničko – križevačke, na čelu s vršiteljem dužnosti načelnika Policijske uprave Marijanom Kirinom, položila je vijenac i zapalila svijeću na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata u Koprivnici te su se s ponosom i pijetetom prisjetili svih hrvatskih redarstvenika i policijskih službenika koji su tijekom Domovinskog rata dali ono najvrijednije za slobodu koju danas uživamo – vlastiti život.
 
Tijekom tjedna bit će položeni vijenci na grobove preminulih pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova.
 
U 11 sati u kapelici Svetog Florijana u Koprivnici služena je Sveta misa za poginule i preminule hrvatske branitelje i pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova. Misno slavlje predvodio je policijski kapelan vlč. Ozren Bizek.
 
U restoranu Policijske uprave održan je prijem vršitelja dužnosti načelnika Policijske uprave, kojemu su uz rukovoditelje ustrojstvenih jedinica, nazočili članovi obitelji poginulih policijskih službenika, predstavnici braniteljskih udruga te predstavnici institucija s kojima policijska uprava surađuje.
 
Iza Policijske uprave koprivničko-križevačke je 30 godina rada i ispunjavanja zadaća, stoga je zapovjednik Interventne jedinice policije Matija Skelin kroz retrospektivu prikazao priču o našoj Policijskoj upravi od njenog osnutka do danas.
 
Vršitelj dužnosti načelnika Marijan Kirin zahvalio se prisutnim gostima na profesionalnoj suradnji te istaknuo najznačajnije izazove s kojima se Policijska uprava susrela u ovih 30 godina postojanja, nakon čega je pohvalio rad policijskih službenica i službenika koji uspješno obavljaju svoje zadatke, prilagođavaju se novonastalim okolnostima te su spremni i za buduće izazove.

Koliko je važan proaktivan rad policije i profesionalna suradnja svih institucija te sigurnost građana, u svojim obraćanjima naglasila je zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž te župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Obilježavanju Dana policije pridružio se saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.
 
Za iznimne rezultate u 2023. godini nagrađeno je 27 policijskih službenica i službenika koji su se istaknuli u sprječavanju i otkrivanju kaznenih djela i prekršaja i njihovih počinitelja, a čijim radom se osobito pridonosi zaštiti života, prava, sigurnosti i nepovredivosti osobe ili zaštiti imovine.
 
Za istaknuti su i uspjesi policijskih službenica i službenika čija psihofizička sprema i snaga, osim u svakodnevnom radu, dolazi do izražaja i na mnogim natjecanjima:
 
  • povodom Dana policije Policijska uprava koprivničko-križevačka održala je natjecanje u preciznom gađanju pištoljem u kojem je 1. mjesto osvojila Danijela Fuček iz Službe za unutarnju kontrolu, 2. mjesto osvojio je Tomislav Johović iz Interventne jedinice policije i 3. mjesto osvojio je Željko Rođak iz Interventne jedinice policije,
  • na natjecanju za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske „Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku“ sudjelovao je policijski službenik Interventne jedinice policije Nikola Lajnesek,
  • na natjecanju „ŠTIT DOMOVINE Zagreb 2023.“, sudjelovali su policijski službenici Interventne jedinice policije Nikola Lajnesek, Mario Vidović, Goran Knapić, Mario Kuterovac i Renato Lehečka.

Njihova postignuća doprinose ugledu policije i promociji policijskog zvanja, a motivacija su i uzor mnogima. Stoga još jednom čestitamo svim nagrađenima i sudionicima na natjecanjima te im želimo još puno uspjeha u daljnjem radu!
 
Također, za pohvaliti su svi zaposlenici Policijske uprave koji su se povodom Dana policije odazvali dobrovoljnom darivanju krvi 14. rujna, u organizaciji Gradskog društva crvenog križa te iskazali svoju humanost.
 
Program obilježavanja Dana policije završavamo Danima otvorenih vrata, tijekom tjedna u Policijskoj upravi i policijskim postajama djeca dječjih vrtića i škola te zainteresirani građani mogu razgledati opremu koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu i upoznati se s poslovima policije.   
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica