Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporaba droga

Slika PU_KK/Vijesti/2013/06/ovisnost.bmp

U srijedu, 26. lipnja diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Ministarstvo unutarnjih poslova uz potporu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske

Foto: Ilustracija 

U srijedu, 26. lipnja diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Ministarstvo unutarnjih poslova uz potporu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske uključit će se u njegovo obilježavanje kroz provedbu pojačanih aktivnosti usmjerenih na sigurnost cestovnog prometa. 

U obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama uključiti će se i Policijska uprava koprivničko - križevačka kroz pojačane mjere u cestovnom prometu usmjerene na nadzor vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga u utorak, 25. lipnja i srijedu, 26. lipnja. 

Kako su najčešći uzročnici teških prometnih nesreća, ali i česte žrtve, mladi vozači, naglasak postupanja policije biti će na toj kategoriji sudionika u prometu. Osim rečenih aktivnosti provoditi će se i pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, nadzor brzine kretanja vozila, te upravljanje vozilima prije stjecanja prava na upravljanje.



Stranica