Obveze sudionika u prometu tijekom ljetnog računanja vremena

Slika PU_KK/Vijesti/2017/03/svjetla.auto.png

U nedjelju, 26. ožujka, započeti će ljetno računanje vremena, a samim time će prestati obaveza vozača motornih vozila, osim vozača mopeda i motocikala, da za vrijeme vožnje danju moraju na vozilima imaju upaljena dnevna ili kratka svjetla.   

Foto: Ilustracija 

U nedjelju, 26. ožujka, započeti će ljetno računanje vremena, a samim time  će prestati obaveza vozača motornih vozila, osim vozača mopeda i motocikala, da za vrijeme vožnje danju moraju na vozilima imaju upaljena dnevna ili kratka svjetla. 

Vozači mopeda i motocikala moraju tijekom cijele godine imati na mopedima i motociklima upaljena dnevna ili kratka svjetla. Za vozača mopeda i motocikla koji danju u prometu sudjeluje bez upaljenog dnevnog ili kratkog svjetla predviđena je novčana kazna od 300 kuna. 

Prilikom sudjelovanja u prometu noću i u slučaju smanjenje vidljivosti (magla, kiša i dr.), svi vozači motornih vozila  i vozači bicikala na vozilima moraju upaliti svjetla. Ukoliko noću i u uvjetima smanjene vidljivosti upravljaju vozilima na kojima nisu upaljena svjetla, vozači motornih vozila će se kazniti s novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna, a vozači bicikala novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna.



Stranica