Održan sastanak hrvatske i mađarske Lokalne mješovite komisije

Slika PU_KK/Vijesti/2012/11/lmk.3.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka     

Danas, 23. studenog, u prostorijama Policijske uprave koprivničko - križevačke,  održan je godišnji sastanak hrvatskog i mađarskog izaslanstva Lokalno mješovite komisije (LMK) za drugi granični sektor. Sastanku su nazočili  članovi LMK hrvatske i mađarske strane te vanjski stručni suradnici.

Razmatrano je djelovanje LMK u  drugoj polovini 2011. i prvoj polovici 2012. godine. Rad obje sastavnice LMK, kao i policije  na  graničnim sektorima ocijenjen je kao izvrstan, obzirom da  je preventivan rad na zajedničkom graničnom području  rezultirao da nisu zabilježene teže povrede državne granice. Zabilježeno je deset lakših  povreda državne granice, a svi ostali zajednički zadaci se uspješno   rješavaju. 

Kako je u  proteklom razdoblju  povećan broj zahtjeva za odobravanjem plovidbi rijekama Murom i Dravom u sportske i rekreativne svrhe, iz istog proizlazi potreba za povećanom pažnjom i odgovornošću  sudionika. Podnositelji zahtjeva za plovidbe kao i sudionici iz obiju država se i prilikom izdavanja suglasnosti  za plovidbu graničnim rijekama upozoravaju na poštivanje propisa o sigurnosti plovidbe  te se upućuju na praćenje vodostaja rijeka. 

Stanje sigurnosti na državnoj granici ocjenjeno je izvrsnim, no i dalje treba održavati stalni kontakt s građanstvom u zoni državne granice, posebice poljoprivrednicima i lovačkim društvima prije početka lovačke sezone i prije obavljanja  poljoprivrednih radova, kako bi se više obratila pažnja na sprečavanje povreda državne granice.

 



Stranica