Održana 45. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/12/sjednica.zupanija.jpg

Održana je 45. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 18. prosinca, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je 45. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama, na kojoj su uz predstavnike Koprivničko-križevačke županije, Auto-klubova iz Koprivnice i Đurđevca, Auto-moto kluba iz Križevaca, Hrvatskih cesta Poslovna jedinica Varaždin, Županijske uprave za ceste ove županije, Zavoda za javno zdravstvo i osnovnih škola, prisustvovale i policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Na sjednici je predstavljeno stanje sigurnosti u jedanaest mjeseci ove godine, s posebnim osvrtom na stradavanje sudionika u prometu, najčešće vrste i okolnosti prometnih nesreća, alkoholizirane sudionike i vozače u prometnim nesrećama, mlade vozače, ostvarene represivne i preventivne aktivnosti.
 
Nadalje, predstavljeni su projekti Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste koji su u fazi završetka u ovoj godini i koji će se realizirati u idućoj godini. Na sjednici se raspravljalo o autobusnim stajalištima, provođenju edukacija usmjerenih prema mladim vozačima i provedbi ispit za vozače bicikala u osnovnim školama.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica