Održana edukativna predavanja u sklopu akcije "Poštujte naše znakove"

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/PS.Selnica Podravska.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 27. rujna, u sklopu akcije "Poštujte naše znakove" održana su edukativna predavanja roditeljima učenika prvih razreda u OŠ „Fran Kancelak“Drnje, te PŠ Peteranec i Sigetec.

Policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica skrenula je pozornost roditeljima na obvezu kontinuiranog upućivanja djece na poštivanje prometnih propisa, obvezu korištenja sigurnosnog pojasa, te korištenja svjetlije odnosno reflektirajuće odjeće koju vozači znatno prije uočavaju u prometu i na taj način svoju brzinu kretanja prilagođavaju uvjetima na kolniku. 

Također, 28. rujna, policijske službenice za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Koprivnica, održale su učenicima prvih razreda edukativna predavanja u OŠ Legrad, te PŠ Selnica Podravska i Kutnjak.

Djeca su upoznata s pojmom prometa i opasnostima koje im prijete u prometu, te kako se sigurno kreću pješaci u prometu. Upozoreni su o obvezi korištenja pješačkih prijelaza i sigurnoj vožnji biciklom, te su još jednom upućeni da moraju nositi zaštitnu kacigu, imati svjetla na biciklu i da se ne smiju kretati sami prometnicama. Isto tako ponašanje na semafoziranom raskrižju. Naglašeno im je da prilikom vožnje u osobnim automobilima moraju biti vezani sigurnosnim pojasevima na pravilan način.



Stranica