Održana info - točka i edukacije traktorista

  • Slika

Jučer je u Imbriovcu policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica održala info - točku na temu „Tehnička ispravnost vozila“. Prisutni građani su upoznati kako mogu tijekom ovog tjedna otići u stanice za tehnički pregled vozila, te izvršiti besplatni preventivni pregled vozila i tako se uvjeriti u ispravnost svoga vozila i pripremiti ga za predstojeće zimske uvjete

Foto: PU koprivničko - križevačka

Jučer je u Imbriovcu policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica održala info - točku na temu „Tehnička ispravnost vozila“. Prisutni građani su upoznati kako mogu tijekom ovog tjedna otići u stanice za tehnički pregled vozila, te izvršiti besplatni preventivni pregled vozila i tako se uvjeriti u ispravnost svoga vozila i pripremiti ga za predstojeće zimske uvjete. Isto tako savjetovani su da i nadalje vrše preventivne preglede svojih vozila prije svake uporabe u prometu jer samim time povećavaju sigurnost sebe i ostalih sudionika u prometu. Prisutnima je podijeljen promotivni materijal  MUP-a.

Isto tako u utorak i srijedu, 20. i 21. studenoga, u Drnju i Koprivničkom Ivancu tijekom organiziranog tehničkog pregleda traktora, priključnih vozila i radnih strojeva održala je tribinu - edukaciju prisutnim vozačima rečenih vozila. Policijska službenica  upozorila je prisutne na poštivanje prometnih propisa i pozvale na oprez sve sudionike u prometu. Najčešći prekršaji koje čine vozači traktora su upravljanje pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, neregistriranim i tehnički nepregledanim traktorima. Također, česte izmjene kišnih i sunčanih razdoblja, dodatno povećavaju rizike za prometne nesreće, kojima pogoduje iznošenje blata na cestu na kotačima traktora nakon poljoprivrednih radova, a svi vozači koji se traktorom uključuju na cestu, sukladno zakonskim odredbama, obvezni su ukloniti blato s kotača.


Pisane vijesti