Održana info točka o sigurnom sudjelovanju biciklista u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2015/10/Prsluci.300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U današnje vrijeme, zastupljenost pješaka i biciklista je sve veća u prometu, a samim time i njihova ugroženost. Najviše naleta vozila na rečene kategorije sudionika u prometu zabilježeno je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, a vozači istih ističu kako biciklisti/pješaci nisu dovoljno vidljivi u prometu. 

Tako je u petak, 16. listopada, u večernjim satima, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica, postavili su info točku u Peterancu, a ista je bila usmjerena na vozače bicikla.

Tom prilikom policijski službenici savjetovali su bicikliste kako je korištenje reflektirajućih prsluka ili materijala potreba za sigurno kretanje u prometu, poglavito noću, za vrijeme kišnih i maglovitih dana - u vrijeme smanjene vidljivosti. Svaki vozač osvijetljenog pješaka i biciklistu primijetit će mnogo prije nego neosvijetljenog pješaka ili biciklistu.

Osim biciklista i pješaka, kod svakog vozača motornog vozila, reflektirajući prsluk čini neizostavan dio opreme u vozilu, kojeg vozač koristi prilikom izlaska iz vozila u slučaju kvara vozila, pomoći drugim sudionicima u prometu i sl. 



Stranica