Održana info točka o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2016/12/info.tocka.3.12.jpg

Kako Postaja prometne policije Koprivnica bilježi porast broja sveukupnog broja prometnih nesreća, prometnih nesreća s najtežim posljedicama i prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači, u subotu, 3. prosinca, policijska službenica za prometnu preventivu održala je u mjestu Glogovac, 

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Kako Postaja prometne policije Koprivnica bilježi porast broja sveukupnog broja prometnih nesreća, prometnih nesreća s najtežim posljedicama i prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači, u subotu, 3. prosinca, policijska službenica za prometnu preventivu održala je u mjestu Glogovac, info točku na temu „Alkohol,pješaci,biciklisti i mladi vozači“. Ista je održana s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća te prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači. Mladi vozači upozoreni su na negativan utjecaj alkohola i droge, prilikom vožnje motornih vozila ili bicikla. Isti su upozoreni i na njihovo neiskustvo u prometu te kako da povećaju svoju sigurnost u istom. Isto tako na info točki pješaci su upozoreni na obavezu korištenja pješački staza i pješački prijelaza, koje su zakonske obaveze vezane za njih kada se kolnikom kreću prilikom smanjene vidljivosti i noću.

Tom prilikom biciklistima je skrenuta pozornost na korištenje biciklistički staza, vidljivost biciklista drugim sudionicima u prometu, tehnička ispravnost bicikla te na negativan utjecaj alkohola i droga na vozače. Pješacima je skrenuta pozornost njihove zakonske obveze prilikom kretanja u prometu, korištenja pješačkih prijelaza i pješačkih staza.

Osim savjeta za sigurno sudjelovanje istih u prometu, posjetiteljima su dijeljeni promidžbeni materijali Policijske uprave.



Stranica