Održana info točka u Hlebinama

Slika PU_KK/Vijesti/2017/08/info.tocka.Hlebine.jpg

U četvrtak, 17. kolovoza, policijska službenica Postaje prometne policije Koprivnica i pripadnica Jedinice prometne mladeži Koprivnica, održale su u Hlebinama info točku usmjerenu na bicikliste, pješake, motocikliste i mopediste, te na negativan utjecaj alkohola na vozače.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 17. kolovoza, policijska službenica Postaje prometne policije Koprivnica i pripadnica Jedinice prometne mladeži Koprivnica, održale su u Hlebinama info točku usmjerenu na bicikliste, pješake, motocikliste i mopediste,  te na negativan utjecaj alkohola na vozače.

Tom prilikom prisutni pješaci informirani su o kretanju pješaka u prometu i zakonske obaveze vezane uz iste, a kako bi povećali njihovu sigurnost u prometu i smanjili stradavanje istih. Isto tako biciklisti su upozoreni kuda se smiju kretati i kako da ne ugroze sebe i ostale sudionike u prometu te obavezu nošenja zaštitne kacige za djecu mlađu od 16. Isto tako svi prisutni upozoreni su na negativan utjecaj alkohola na vozače te kako već male količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežava zapažanje i usporava reakcije vozača. Pod utjecajem alkohola, vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnosti, relativizira opasnost i precjenjuje svoje vozačke sposobnosti.

Prisutnima je najavljena i preventivno-represivna akcija „Nadzora alkoholiziranosti vozača i vozača motocikla i mopeda“, a koju će provesti policijski službenici Postaja prometne policije Koprivnica, dana 18/19. kolovoza. Svima prisutnima dijeljeni su preventivni materijali MUP-a.



Stranica