Održana info - točka u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2016/01/Prsluci.300.jpg

S obzirom na sve češća događanja prometnih nesreća u kojima sudjeluju pješaci i vozači bicikala, policijska službenica za preventivu Policijske postaje Križevci je jučer, 21. siječnja, na Trgu Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima  

Foto: Pu koprivničko-križevačka

S obzirom na sve češća događanja prometnih nesreća u kojima sudjeluju pješaci i vozači bicikala, policijska službenica za preventivu Policijske postaje Križevci je jučer,  21. siječnja, na Trgu Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima nedaleko pješačkog prijelaza, održala info-točku na kojoj je zainteresirane posjetitelje informirala o pravilnom kretanju i ponašanju kako pješaka tako i biciklista u prometu na cesti. 

Posjetiteljima su dijeljeni letci i brošure na temu „Bicikli i sigurno sudjelovanje biciklom u prometu“, kojom je prilikom podijeljeno i šest reflektirajućih prsluka, te su im dani savjeti kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno. 

Info točku je posjetilo i dosta mladih roditelja s djecom, pa su tom prilikom roditeljima dani savjeti kako na siguran način prevoziti dijete u vozilu uz napomenu da uvijek i bez iznimke moraju koristit autosjedalicu, jer ista spašava život i smanjuje rizik teške ozlijede i za više od 90 posto).                                                                                                     

Preventivna akcija održana je u cilju smanjenja stradavanja pješaka i biciklista kao najugroženije skupine sudionika u cestovnom prometu.



Stranica