Održana info točka u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2016/03/moto.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 28. ožujka, u sklopu održavanja 6. Moto i biciklističkog druženja, policijski službenici Policijske postaje Križevci na Trgu Josipa Juraja Strossmajera u Križevcima postavili su info-točku. Tom prilikom educirali su građane o sigurnom sudjelovanju vozača motocikala, mopeda i bicikala u prometu, savjetovali na temu izbjegavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja u istima, a posebno vozače motocikala, mopeda i bicikala da kao jedna od najugroženijih i najrizičnijih skupina sudionika u prometu budu strpljivi te dapoštuju prometne znakove zabrane parkiranja i zaustavljanja kao i prometne znakove kojima se regulira promet na raskrižju, da održavaju razmak između vozila iizbjegavaju nepotrebna pretjecanja vozila i „slalom vožnju“ kao i iznenadna zaustavljanja te da pravovremeno pomoću pokazivača smjerova daju ostalim vozačima do znanja da namjeravaju izvršiti određenu radnju vozilom, a posebnu pozornost da obrate na pješake i djecu u prometu.

Također, posjetiteljima je skrenuta pozornost na obvezu nošenja zaštitne kacige na glavi prilikom sudjelovanja u prometu na cesti, da ne konzumiraju alkoholna pića ukoliko namjeravaju upravljati vozilima te da poštuju i da se pridržavaju prometnih propisa i prometnih pravila, posebno onih koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila.

Zbog povećanog intenziteta prometa na našim prometnicama, svim sudionicima u prometu skrenuta je pozornost na povećani oprez i poštivanje prometnih propisa, radi sigurnosti svih sudionika u prometu.



Stranica