Održana info točka u sklopu akcije "Poštujte naše znakove"

Slika PU_KK/Vijesti/2018/08/edukacija.29.8.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 29. kolovoza, policijska službenica za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Koprivnica, održala je info točku u Koprivničkim Bregima vezanu uz početak nove školske godine i preventivnu akciju „Poštujte naše znakove“.

Tom prilikom skrenuta je pozornost prisutnima ako prevoze djecu u školu da se trebaju  držati određenih pravila: djeci nije mjesto na prednjem sjedalu, ne samo zbog zakonske obveze koja to brani, nego ponajprije zato što je straga sigurnije. Djeca u automobilu moraju biti vezana sigurnosnim pojasom, i na najkraćoj relaciji. Isto tako roditelji i stariji školarci moraju voditi računa da djeci budu primjer u poštivanju prometnih pravila, da im ukažu na dobre i loše primjere ponašanja, da raskrižja prelaze na označenom mjestu i upućuju kako prijeći cestu gdje nema obilježenih pješačkih prijelaza. 

Dobro je podsjetiti

Upozoravamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače na pojačani oprez u prometu u prvim danima rujna kada se zbog početka škole na naše ceste vraćaju školarci, među kojima je velik broj prvoškolaca koji se po prvi puta pojavljuju kao samostalni sudionici u prometu i predstavljaju potencijalnu opasnost.



Pisane vijesti