Održana mjesečna konferencija za medije

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2019/07/presica.7.1.JPG
  • Slika

Redovna mjesečna konferencija za novinare održana je danas, 9. srpnja u prostorijama Policijske uprave koprivničko - križevačke

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Redovna mjesečna konferencija za novinare održana je danas, 9. srpnja u prostorijama Policijske uprave koprivničko - križevačke.

Osnovne pokazatelje stanja sigurnosti u području kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice u mjesecu lipnju novinarima je iznijela policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar. Predočila je i osnovne pokazatelje stanja sigurnosti u šest mjeseci ove godine.

Nadalje, policijska službenica Dijana Žagar podsjetila je na Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020.godini, koji su uvjeti natječaja, način natjecanja, prava i obveze kandidata te podsjetila da je rok za podnošenje prijave od 1.3.2019. do 31.7.2019. g.     

Na konferenciji su ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev i policijska službenica za prevenciju Maja Gregurović predstavile aktivnosti i rezultate preventivnog projekta "Sigurnost na vodi".

Ravnateljica je istaknula da će u suradnji s policijom i ove godine obići naša kupališta, te dijeljenjem promotivnih letaka i drugih materijala upozoravati kupače na opasnosti koje im prijete. Uz ove aktivnosti povoditi će se i prigodne radionice i tečajevi učenicima škola i zainteresiranim građanima, kojima će pružiti potrebna znanja o sigurnosti na vodi i prve pomoći.

Policijska službenica za prevenciju Maja Gregurović zahvalila je na suradnji Gradskom društvu Crvenog križa i upoznala s oblicima učešća policije u provedbi ovog projekta i do sada provedenim aktivnostima policije u prevenciji ovakvih nesreća. Predočile je pokazatelje stradavanja, uputila niz prigodnih savjeta i pozvala kupače na oprez. Predstavljeni su plakati i letci koji će se koristiti u provedbi projekta "Sigurnost na vodi". 
 

Pisane vijesti